نگاهی به زندگی صدام
صدام حسين تکريتی
صدام در 28 آوریل سال 1937 میلادی در روستای العوجا در حومه تکریت " حدود 100 مایلی" بغداد متولد شد .
خانواده اش فقير و بدون زمين بودند و برای سير كردن شكم خود مجبور بودند بر روی زمين ديگران كار كنند تا لقمهای نان به دست آورند. صدام قبل از تولد , پدرش را از دست داده بود و مادرش با عموی وی ازدواج کرد و به این ترتیب عموی صدام "حسن ابراهیم" تربیت او را به عهده گرفت.عدهای میگويند پدرش براثر بيماری مرد. اما حقيقتا" به دلايل نامعلومیاو از خانه گريخته و زن و بچه هايش را رها كرده است.
بر خلاف خانواده مادری , خانواده پدری صدام , در تنگدستی زندگی می کردند.
عموی صدام در روستای العوجا به دروغگویی و بدنامی مشهور بود.
. روستائیان محل زادگاه صدام در آن زمان در فقر مطلق به سر می بردند و آنها تنها راه پیشرفت خود را پیوستن به ارتش یافتند و از این رو بسیاری از فرماندهان ارتش , از حومه تکریت هستند. عقب ماندگی منطقه تکریت به حدی است که پس از گذشت بیش از 3 دهه سرمایه گذاری و نوسازی در این منطقه , هنوز رسوم قبیلگی و خانوادگی بر مدنیت شهری تقدم دارد.
به طور كلی حقوق ديگران را زير پا میگذاشت و پايمال میكرد. او پنج ساله بود كه مادرش ازدواج كرد. ناپدريش به نام ابراهيم حسن با صدام رفتار بدی داشت. او را كتك میزد و دشنام میداد و ساعات طولانی از او كارهای سخت میكشيد و اجازه نمیداد كه به مدرسه برود و تحصيل كند.
خانواده صدام نيز مانند ديگر افراد فقير و بی بضاعت زندگی میكردند. صدام آرزوهايش را در سر میپروراند و حس انتقام جويی از ناپدريش از همان دوان كودكی در او رشد كرد. وقتی ۱۰ ساله شد، دايی اش خيرا... تولفا افسر ارتش عراق كه در بغداد زندگی میكرد، سرپرستی صدام را به عهده گرفت. بدين ترتيب صدام پا به بغداد نهاد. خيرا... او را در مدرسه نظام ثبت نام كرد. در سال ۱۹۵۶ در حالی كه دوران دبيرستانش را میگذراند وارد حزب بعث شد.
صدام در سال 1955 در تکریت به مدرسه رفت و در 18 سالگی تحصیلاتدبستان را تمام کرد,
وی در سن 20 سالگی وارد شاخه جوانان حزب بعث شد , در سال 1958 به علت حضور در دعوای خانوادگی که به قتل یکی از اعضای خانوادهاش منجر شدبه 6 ماه حبس محکوم شد.
در سن 22 سالگی صدام عضو کمیته 10 نفره چریکهای حزب بعث شد که ماموریت ترور نافرجام عبدالکریم قاسم را داشت و در جریان این ترور صدام به صورت ناخواسته مورد اصابت گلوله از سوی همرزمان خود قرارگرفت و با استفاده از اسب فرار کرد و پس از شنا در رود دجله وارد سوریه شد.
در سوریه با میشل عفلق نظریه پرداز حزب بعث آشنا و شیفته او شد, در فوریه 1960 پس از 3 ماه اقامت در سوریه به قاهره رفت و در آن جا به شاخه مصری حزب بعث پیوست و پلههای ترقی را به سرعت در این حزب پیمود.
در سال 1964 به حمایت میشل عفلق و حسنالبکر , مسئول سازمان نظامی حزب شد و در این منصب مسئول اجرای 2 طرح ترور رئیس جمهور و غارت کاخ وی و سرنگونی هواپیمای عارف شد.
طرح نخست با برکناری افسر گارد ریاست جمهوری که قرار بود صدام را وارد کاخ کند شکست خورد و طرح دوم نیز توسط خلبانان لو رفت و در نتیجه عارف دستور سرکوب اعضای حزب بعث را صادر کرد و صدام بار دیگر فراری شد.
در اکتبر 1964 مخفی گاه وی کشف شد که پس از تیراندازیهای متقابل, سرانجام با تمام شدن مهمات , صدام دستگیر و زندانی شد اما با کمک همدست سابق خود یعنی "شیخ لی" از زندان فرار کرد.
پس از روی کار آمدن کمونیستهای بعثی در سوریه و زندانی شدن میشلعفلق و البیطار, صدام کنگره فوق العاده حزب بعث "شاخه عراق" را تشکیل داد.
نتیجه این کنگره انشعاب حزب بعث عراق از حزب بعث سوریه بود , در مقابله با اقدام چپ گرایانه حزب سوری, صدام زمینه را برای تصفیه حزب از عناصر چپ فراهم کرد.
با پیروزی انقلاب ,1968 صدام در کادر رهبری عراق قرار گرفت, در 28 ژوئیه 1979 صدام با اعلام خبر کشف توطئه بر ضد حکومت بعثی, تصفیهدیگری را در حزب بعث آغاز کرد که نتیجه آن اعدام پنج نفر از کادر رهبری شورای انقلاب و وزیران 30 , نفر از اعضای کنگره حزب و 82 افسر با درجه های بالای حزبی بود.
یکی از نتایج این تصفیه شخصی شدن قدرت به جای حزب بعث بود , پس از رسیدن به ریاست جمهوری, صدام دبیر کلی حزب, رئیس ستاد ارتش , رئیس شورای فرماندهی انقلاب و از 1991 پست نخست وزیری را بر عهده گرفت .در سن 24 سالگی "1961" مدرک دیپلم را اخذ کرد و در سالهای میانی دهه هفتاد میلادی تحصیلات خود را در رشته حقوق و در سطح فوق لیسانس به پایان رساند.
زندگی شخصی
اما صدام قدرت سياسی را به دست گرفته بود. او در حذب بعث، بازجو و شكنجه گر شده بود و در مكانی به نام «قصر پايان زندگی» افراد مشكوك را استنطاق و شكنجه میكرد. او در همان سالی كه از قاهره بازگشت يعنی ۱۹۶۳ با دايی زاده اش ساجده ازدواج كرد و بعدها صاحب دو پسر و سه دختر شد. البته اين ازدواج اولين ازدواجش بود.
در ۱۴ اكتبر ۱۹۶۴ از سوی دولت رئيس جمهور عبدالسلام عارف دستگير شد و به زندان افتاد و به مدت دو سال زندانی بود. اما هنوز عضو اصلی حزب بعث بود. كم كم حزب بعث دوباره قدرت گرفت. يكی از اقوام نزديك صدام ژنرال احمد حسن ال بكر رئيس جمهور و رهبر انجمن انقلابی شد.
صدام ۳۱ ساله بود كه نايب رئيس انجمن شد. او فردی جسور بود كه به صورت خود مختار عمل میكرد. زير بار دستورات انجمن نمیرفت. در سال ۱۹۷۳ معاون رئيس جمهور عراق گرديد. در اول فوريه ۱۹۷۶ مدرك افتخاری دكترا در رشته علوم نظامی دريافت كرد. در ۱۶ جولای ۱۹۷۹ بكر اعلام بازنشستگی كرد و صدام رئيس جمهور عراق شد. ۶ روز بعد كاری كرد كه تا آن زمان باور نكردنی بود. او بيش از ۲۰ فرمانده نظامی عاليمرتبه را طی توطئه و دسيسه سازی به قتل رساند. او در ۴۲ سالگی صاحب عراق شده بود و مدت رياست جمهوريش نيز نامحدود است. او در سال ۱۹۸۴ از دانشگاه عراق مدرك افتخاری دكترا در رشته حقوق دريافت نمود. در ۴ سپتامبر ۱۹۸۰ دستور جنگ با ايران را صادر كرد و به مدت ۸ سال با ايران جنگيد و از سلاحهای شيميايی و ضدانسانی استفاده كرد. از آن زمان سازمان ملل او را مادر جنگها ناميد. او تصورش را نمیكرد كه ايران با دست خالی و بدون كمك ابر قدرتها بتواند مقاومت نمايد. او فكر میكرد در همان ماههای اول جنگ ايران را میتواند از پای در آورد. اما ملت ايران با ايمان خود توانستند به خوبی از كشورشان دفاع كنند و ضربات مهلكی به عراق وارد نمايند و اجازه ندهند كه زير سلطه عراق و حزب بعث روند.
زندگی صدام همراه با خشونت و بی مهربانی بوده است. به دليل مشكلات موجود در دروان كودكيش فردی سركش شده و خشونتش را در زندگی سياسی خود نشان داد. در واقع زندگی سياسی او از سال ۱۹۵۰ از سن ۱۳ سالگی در حالی كه با دايی خود زندگی میكرد شروع شد. او درست بعد از رسيدن به مقام رياست جمهوری جنگی خونين و طولانی با ايران بر پا كرد و باعث به شهادت رسيدن هزاران هزار جوان و پرپر شدن مردم ايران شد. او با در اختيار داشتن سلاحهای پيشرفته و ضدانسانی جنگ بی رحمانهای را آغاز نمود. او به مردم خودش نيز رحم نمیكرد و بر عليه كردهای شمال عراق جنگ كرد و آنان را به خاك و خون كشيد و از سلاحهای شيميايی استفاده نمود. در آگوست ۱۹۹۰ به كويت حمله كرد و آن كشور را به خاك و خون كشيد. فرماندهان نظامیكه از جنگ ايران و عراق زنده مانده بودند به دستور صدام به طرز فجيعی به قتل رسيدند. صدام را هيتلر زمانه نيز ناميده اند. همين طور كه میبينيم او به مردمان خودش هم رحم ندارد. يك ديپلمات عراقی كه اكنون از سوی حكومت صدام اخراج شده میگويد: صدام يك ديكتاتور است كه كشور و مردمش را قربانی خودخواهی خود كرده و تنها هدفش نشستن بر تخت حكومت عراق است. بسياری از مردم عراق مخالف اين نظر هستند البته جرات بيان عقيده و نظر خود را نيز ندارند و مجبور به موافقت با او میباشند. مردم عراق مجبورند هر روز شعارهايی سر دهند كه سبب خشنودی صدام شود و او را ستايش نمايند. در روز تولدش جشن و پايكوبی كنند. ا و مردمش را وادار میكند پيروش باشند. صدام حسين با كردها در شمال، شيعيان در جنوب و سنی ها در مركز عراق در حال جنگ است. هم چنين با همسايگان خود در اطراف كشورش نيز دشمنی دارد. او بی شرمانه خودش را اميرالمومنين زمانه مینامد
خانواده صدام
اخبار مرتبط در یزد فردا :
صدام با دختر دايی اش ساجده در حدود ۲۶ سالگی ازدواج كرد و صاحب سه دختر و دو پسر شد. پسر بزرگش عدی اكنون ۳۳ ساله است. عدی پايش را جای پای پدرش گذاشته و تاكنون سبب قتل چندين تن از اعضای خانواده اش شده. او ۲۴ ساله بود كه كمال حنا ملازم و پيشكار صدام را كه سبب ازدواج دوم صدام با سميرا شاه بندر شده بود در يك مهمانی ترور كرد. خانواده كمال حنا او را به دادگاه كشاندند. صدام نيز برای اين كه پسرش را از مهلكه دور كند او را به سوئيس فرستاد. بعد از يك سال همه آن واقعه را تقريبا" فراموش كرده بودند كه او بازگشت و رئيس فدراسيون ورزشی عراق شد. به گفته او در يك عروسی وثبان برادر ناتنی صدام را با شليك گلوله از پای در آورد. عدی در سال ۱۹۹۶ در حين رانندگی در خيابانهای بغداد ترور شد. اما تنها زخمیگرديد و حدود ۶ ماه بستری گشت. به تازگی نيز توسط فردی ناشناس هدف شليك گلوله قرار گرفت ولی جان سالم به در برد.
حال درباره دامادهای صدام مطالبی بدانيد. حسين كامل مجيد و برادرش صدام كامل از اقوام نزديك صدام حسين به عنوان دامادهای او انتخاب شدند. اين دو برادر مورد محبت خانواده صدام حسين قرار گرفتند و به دامادی اين خانواده افتخار میكردند. حسين كامل وزير صنايع دفاع شد و در حمله به كويت شركت داشت. برادرش صدام كامل فرمانده محافظان صدام حسين گرديد كه در آگوست ۱۹۹۵ طی يك توطئه توسط عدی مورد ظن صدام قرار گرفتند و مجبور به ترك بغداد شدند و به اردن پناه بردند. در فوريه ۱۹۹۶ تصميم به بازگشت به عراق گرفتند به محض رسيدن به عراق ترور شدند. در مراسم دفنشان همه میگفتند كه عدی برنامه ترور اين دو برادر را طرح ريزی كرده است. اين دو تن كه روزی به عنوان برگزيده ترين افراد، داماد صدام شده بودند اما روزی از چشم صدام افتادند و به قتل رسيدند. حال درباره خيرالله تولفا دايی صدام بگوييم كه هر چه صدام دارد نتيجه تربيت دايی اش است. خيرالله تولفا دايی صدام تاثير بسزايی در روش زندگی صدام از دوران كودكی تا جوانی او داشته است. خيرا... در واقع معلم واقعی صدام بوده است. صدام از ده سالگی نزد دايی اش زندگی كرد و با خوی او آميخته شد. وقتی صدام ۲۰ ساله بود با تحريك دايی اش اولين ترورش را صورت داد. بعدها خيرالله توسط صدام شهردار بغداد شد. خيرالله تولفا كتابی به چاپ رساند كه در آن آمده است: خداوند نبايد سه گروه از مخلوقاتش را میآفريد: «ايرانیها، يهودیها و مگسها» ادنان خيرالله، پسر خيرالله، پسر دايی صدام نيز در بالابردن صدام در سياست تاثير بسزايی داشت.
صدام بعد از به قدرت رسيدن او را وزير دفاع كرد و در طی جنگ با ايران او فرماندهی جنگ را به عهده داشت و به خريد و فروش اسلحه نيز میپرداخت. بعد از به پايان رسيدن جنگ يكی از همان فرماندهانی بود كه صدام میخواست هر چه زودتر از ميان برداشته شود. و در آوريل ۱۹۸۹ هنگامیكه ادنان خيرا... سوار بر هلی كوپتر بر فراز شمال عراق بود، بر اثر سانحهای مشكوك سقوط كرد و متلاشی شد. يكی ديگر از برادر ناتنی های صدام بارزان تكريتی است. او پسر ابراهيم حسن شوهر دوم مادر صدام میباشد. او نيز قدرت سياسی داشت. شايعهای كه ميان مردم وجود دارد اين است كه برای اين كه از جلوی چشم صدام دور باشد و جانش در امان بماند و مانند برادرش به قتل نرسد، سالها پيش به سوئيس رفته و آنجا زندگی میكند. البته دو را دور در برنامه ريزی خريد اسلحه برای عراق نقش دارد.
آنچه را كه بيان شد برگرفته از مطالب موجود در سايتهای اينترنتی درباره زندگی صدام بوده است. هم چنين چند خبرنگار CNN و BBC كه در عراق زندگی میكردند، درباره صدام و خانواده اش چنين مطالبی ابراز كرده كه ما برای شما نوشتيم.
امروز رای دادگاه صدام مبنی بر اعدام او اعلام شد . و یک بار دیگر جریان روزگار نشان داد که جنایات هیچ دیکتاتوری بدون جواب باقی نمی ماند . به همین بهانه مقاله بلند بالای که چند وقت پیش درباره صدام و زندگی او جمع آوری کرده بودم اینجا منتشر می کنم . به امید سرنوشت مشابه برای همه دیکتاتورهای جهان ؟؟؟
صدام حسین عبدالمجید تکریتی در ۸ اردیبهشت ۱۳۱۷ (۲۸ آوریل ۱۹۳۷) به دنیا آمد. او از سال ۱۳۵۸ تا ۱۳۸۲ (۱۹۷۹ تا ۲۰۰۳) که نیروهای ائتلاف به عراق حمله کردند رئیس جمهور عراق بود.صدام یکی از اعضای برجستهٔ حزب انقلابی بعث محسوب میشد. مبانی نظری این حزب بر پانعربیسم، نوسازی اقتصادی و سوسیالیسم استوار است. او نقشی کلیدی در کودتای سال ۱۳۴۷ (۱۹۶۸) که منجر به حکومت درازمدت حزب بعث شد داشت. صدام به عنوان نائبرئیس تحت فرمان عموی خود، ارتشبد احمد حسن البکر، توانست به سختی کشمکشهای بین دولت و نیروهای مسلح را در زمانی که گروههای بسیاری توانایی براندازی دولت را داشتند کنترل کند. او این کار را با تشکیل نیروهای امنیتی سرکوبگر و تحمیل نیروی خود به دولت انجام داد. وی توانست اقتصاد عراق را با یک رشد نسبتاً تند در دههٔ ۷۰ میلادی به پیش ببرد.صدام به عنوان یک رئیسجمهور توانست نوعی پرستش شخصیتی فراگیر برای خود و در بین مردم به وجود آورد. او دولتی به شدت مستبد تشکیل داد و توانست در طول جنگ ایران و عراق (۱۳۶۷-۱۳۵۹) (۱۹۸۸-۱۹۸۰) و جنگ اول خلیج فارس (۱۳۷۰) (۱۹۹۱) که هر دو عامل کاهش استانداردهای زندگی و وضع حقوق بشر در عراق شدند قدرت را حفظ کند. دولت صدام تمام جنبشهایی را که به باور خود تهدیدکننده تلقی میکرد، به ویژه آنهایی را که برآمده از گروههای دینی یا قومی بودند و خیال استقلال یا خودمحتاری داشتند سرکوب کرد.او در حالی که در نظر بسیاری از اعراب به دلیل مقاومت در برابر غرب و حمایت بیشائبه از فلسطینیان، رهبری بزرگ تلقی میشد، پس از جنگ خلیج فارس از سوی جامعهٔ بینالملل و امریکا با نگاهی شکآلود نگریسته شد.صدام پس از حملهٔ امریکا و متحدانش به عراق در سال ۱۳۸۲ (۲۰۰۳) مقام خود را از دست داد. او در ۲۲ آذر ۱۳۸۲ (۱۳ دسامبر ۲۰۰۳) توسط نیروهای امریکایی دستگیر شد. او را در دادگاه ویژهٔ جرائم سران عراق که توسط دولت موقت عراق تشکیل شده است محاکمه و به اعدام محکوم شد .
نکاتی جالب پیرامون زندگی صدام
*صدام حسین در سال ۱۳۱۷ (۱۹۳۷) در روستای العوجه تکریت در کشور عراق و در خانوادهای چوپان به دنیا آمد. مادرش او را صدام نام نهاد که در عربی به معنای فردی است که بسیار آسیب میرساند. او هیچگاه پدر خود «عبدالمجید» که پنج ماه پیش از تولدش ناپدید شده و یا فوت کرده بود را ندید.
*برادر صدام در دوازده سالگی بر اثر سرطان مرد و این درحالی بود که مادرش صدام را در شکم داشت ( حامله بود) و مادرش بسیار سعی کرد تا او را سقط کند . ولی نشد و بعد از تولد او از نگهداری او سر باز زد.
*صدام دارای سه برادر ناتنی شد ، ناپدریش رفتار خشنی با او داشت. او مرد شیادی بود و صدام را مجبور به دزدی مرغ و گوسفند میکرد
*در ده سالگی از تکریت فرار کرده و به بغداد رفت تا با عمویش که یک سنی متعصب بود زندگی کند . و در سن ۲۰ سالگی به حزب انقلابی و پانعربی بعث که عمویش هم از طرفداران آن بود پیوست.
*نخستوزیر عبدالکریم قاسم را در عملیاتی که صدام هم در آن شرکت داشت ترور شد و یک تیر به پای صدام خورد ولی توانست به سوریه بگریزد. از سوریه هم به مصر رفت. او را هنگامی که در عراق حضور نداشت به مرگ محکوم کردند. صدام در مصر به دانشکدهٔ حقوق دانشگاه قاهره رفت.
*صدام بعد از رسیدن به قدرت با لغو انحصار نفت توسط کشورهای خارجی و کمک به اقتصاد عراق توانست یکی از بالاترین رشدهای اقتصادی جهان را در عراق به وجود بیاورد و عراق را به یک کشور نیمه صنعتی تبدیل کند. او همچنین تحصیل رایگان را برای همه اجباری کرد.
*مهارت تشکیلاتی بیرحمانهٔ صدام در پیشرفت سریع عراق در دههٔ هفتاد میلادی به بار نشست؛ پیشرفت عراق با آنچنان سرعتی جلو میرفت که دو میلیون نفر از دیگر کشورهای عربی و یوگوسلاوی در عراق کار میکردند تا نیاز به کارگران در عراق تأمین شود
* در سال ۱۳۶۱ (۱۹۸۲) عملیاتی تروریستی علیه صدام حسین در شهرک دجیل در ۴۰ کیلومتری شمال بغداد انجام شد. نیروهای امنیتی نیز در پاسخ به این اقدام به شهر حمله کرده و بالغ بر ۱۶۰ نفر از ساکنین را کشته و اعدام کردند که در میان آنها چند کودک نیز وجود داشتند. حدود1.500 تن از اهالی شهر به زندان فرستاده شدند تا تحت شکنجه قرار گیرند. جریمهٔ تمامی اهالی هم این بود که ۱,۰۰۰ کیلومتر مربع از زمینهای زراعیشان نابود شود؛ تا ده سال بعد هم به کسی اجازهٔ کاشت دوباره داده نشد
*او شخصیتهایی چون بختالنصر و حمورابی را گرامی میداشت. او منابع مالی زیادی را صرف اکتشافات باستانشناسی میکرد. وی در عمل به دنبال ترکیب پانعربیسم و ملیگرایی عراقی و ارائهٔ تصویری از یک دنیای عربی متحد، تحت رهبری عراق بود.
**صدام در دههٔ هشتاد میلادی طرح غنیسازی اتمی عراق را با کمک فرانسه آغاز کرد. اولین راکتور اتمی عراق اوسیراک نام گرفت. اوسیراک نام خدای مرگ در مصر باستان بود. این راکتور بعدها توسط حملهٔ هوایی اسرائیل نابود شد زیرا اسرائیل بر این باور بود که عراق میخواهد از این راکتور برای تولید اسلحههای مبتنی بر مواد اتمی استفاده کند.
*طولانیترین و ویرانگرترین جنگهای فرسایشی قرن بیستم بین ایران و عراق در گرفت. در طول جنگ ارتش عراق از سلاحهای شیمیایی بر علیه نیروهای ایرانی و جداییطلبان کُرد استفاده کرد در این جنگ تقریباً ۷/۱ میلیون نفر از هر دو طرف جان خود را از دست دادند. اقتصاد هر دو کشور که پیش از این سالم و رو به رشد بود، نابود شد. همچنین عراق در حدود ۷۵ میلیارد دلار بدهی جنگی به بار آورد
*پایان جنگ با ایران مقارن با بروز کشمکش با همسایهٔ ثروتمندی به نام کویت بود. صدام بر این باور بود که جنگ او با ایران باعث شده است که کویت از حملهٔ قریبالوقوع ایرانیان در امان باشد. او همچنین معتقد بود چون جنگ او با ایران به سود کشورهای حوزهٔ خلیج فارس بوده است، دول عربی باید بخشی از بدهی عراق را ببخشند. صدام با اصرار از کویت خواست که بدهی ۳۰ میلیارد دلاری عراق را که برای جنگ با ایران گرفته شده بود ببخشد، ولی کویتیها زیر بار نرفتند.
*ذخایر نفتی کویت نیز خود باعث افزایش تنش در منطقه بود. این ذخایر تقریبا با ذخایر نفت عراق برابر بودند (در حالی که جمعیت کویت تنها ۲ میلیون و جمعیت عراق ۲۵ میلیون نفر بود). عراق و کویت روی هم ۲۰ درصد ذخایر شناختهشدهٔ نفت جهان را دارا بودند؛ تنها برای مقایسه ذکر میشود که عربستان سعودی دارای ۲۵ درصد ذخایر جهانی نفت است.
*صدام در تاریخ ۱۱ مرداد ۱۳۶۹ (۲ اوت ۱۹۹۰) به کویت حمله کرد و توانست ظرف 3 ساعت کویتی ها را تسلیم و خاک آن را به عراق ضمیمه کرد
*هنگامی که گفتگوها و تهدیدهای پس از جنگ هنوز در جریان بود، صدام توجه مجددی به قضیهٔ فلسطین کرده واعلام کرد که اگر اسرائیل از نوار غربی رود اردن، بلندیهای جولان و نوار غزه عقبنشینی کند او نیز از کویت باز پس مینشیند. این پیشنهادِ صدام باعث بروز شکاف بین کشورهای عرب شد و امریکا و کشورهای عرب غربی را در مقابل فلسطینیها قرار داد
*صدام ضربالعجل شورای امنیت را نپذیرفت. امریکا و متحدانش با پشتیبانی شورای امنیت در تاریخ ۲۶ دی ۱۳۷۰ (۱۶ ژانویه ۱۹۹۱) حملهٔ هوایی گستردهای را علیه عراق آغاز کردند. اسرائیل نیز توسط موشکهای عراقی مورد اصابت قرار گرفت ولی از آنجا که نمیخواست کشورهای عرب از ائتلاف ضدعراق خارج شوند درصدد انتقامجویی برنیامد
*پس از اتمام جنگ رابطهٔ بین ایالات متحده و عراق همچنان متشنج ماند. در فروردین ماه سال ۱۳۷۲ (آوریل ۱۹۹۳) سرویس امنیتی عراق تلاش کرد تا جرج اچ دبلیو بوش رئیسجمهور سابق امریکا را هنگام دیدار وی از کویت ترور کند اما ماموران امنیتی کویت بمب کار گذاشته شده در ماشین بمبگذاریشده را خنثی کردند. امریکا در پاسخ به این اقدام در تاریخ ۵ تیر ۱۳۷۲ (۲۶ ژوئن ۱۹۹۳) حملهای موشکی به ساختمان مرکزی اطلاعات عراق در بغداد کرد.
*صدام با اصرار زیاد میخواست خود را مسلمانی مؤمن نشان دهد تا بتواند نظر گروههای دینی محافظهکار جامعهٔ عراق را به خود جلب کند. بعضی از عناصر شریعت اسلام به قانون عراق بازگردانده شدند. برای نمونه وی در سال ۱۳۸۰ (۲۰۰۱) حکم اعدام همجنسبازان، تجاوزگران و فاحشهگان را به قوانین عراق بازگرداند و عبارت «الله اکبر» را با دستخط خود به پرچم عراق افزود.
* تحریمهای سازمان ملل بعد از حمله عراق به کویت بین ۵۰۰,۰۰۰ تا ۲/۱ میلیون مرگ در پی داشتهاند. اکثر جانباختگان، افراد زیر ۵ سال بودهاند
زندگی شخصی صدام
صدام سه بار ازدواج کرد. ازدواج اول وی در سال ۱۳۴۲ (۱۹۶۳) با ساجده طلفاح دخترعموی بزرگش که یک معلم بود انجام شد. نتیجهٔ این ازدواج با دختر خیرالله طلفاح، عمو و قائممقام صدام، دو پسر به نامهای «عدی حسین» و «قصی حسین» و سه دختر به نامهای «رنا»، «رغد» و «حلا» بود. ساجده در اواخر سال ۱۳۷۵ (اوایل سال ۱۹۹۷) به همراه رنا و رغد به گمان دست داشتن در ترور عدی در تاریخ ۲۱ آذر ۱۳۷۵ (۱۲ دسامبر ۱۹۹۶) در خانه تحت نظر قرار گرفت. این طور گفته میشود که ژنرال عدنان خیرالله طلفاح برادر ساجده و دوست ایام کودکی صدام، به دلیل رشد محبوبیت بین مردم کشته شد.
صدام همچنین دو ازدواج دیگر نیز انجام داد: او سمیرا شاهبندر را در سال ۱۳۶۵ (۱۹۸۶) و پس از گرفتن طلاق اجباری از شوهرش به عقد خود درآورد. (گفته میشود که سمیرا همسر مورد علاقهٔ وی بوده است). همسر سوم وی ندال الحمدانی مدیرکل مرکز تحقیقات انرژی خورشیدی در شورای تحقیقات علمی عراق بود که مانند سمیرا مجبور به ترک شوهرش شده بود. ظاهراً هیچ مسئلهٔ سیاسی پشت دو ازدواج آخر وی وجود نداشته است. صدام از سمیرا دارای یک پسر به نام علی شد
در مردادماه سال ۱۳۷۴ (اوت ۱۹۹۵) رنا و همسرش حسین کامل المجید به همراه رغد و همسرش صدام کامل المجید با فرزندانشان به اردن فرار کردند. اما هنگامی که صدام قول داد در صورت بازگشت هیچ آسیبی به آنها نمیرساند به عراق بازگشتند. برادران المجید درست سه روز پس از بازگشت به عراق در بهمن ۱۳۷۵ (فوریه ۱۹۹۶) کشته شدند.حلا، دختر دیگر صدام با جمال مصطفی رئیس دفتر امور طوایف عراق ازدواج کرد. او تا به حال هیچ فعالیت سیاسی نداشته است. پسرعموی دیگر صدام به نام علی حسن المجید که به علی شیمیایی مشهور است به اتهام فرمان استفاده از گاز سمی در سال ۱۳۶۷ (۱۹۸۸) در بازداشت نیروهای امریکایی است. رنا و رغد در مرداد ۱۳۸۲ (اوت ۲۰۰۳) به همراه تمامی نه فرزندشان به اردن پناهنده شدند. آنها در همین ماه با سیانان و شبکهٔ ماهوارهای العربیه مصاحبه کردند. هنگامی که مجری سیانان از رغد دربارهٔ پدرش پرسید او پاسخ داد: "او پدر خیلی خوبی بود. دوست داشتنی بود و قلب بزرگی داشت." مجری از او خواست که اگر بخواهد میتواند پیغامی به پدرش بدهد. او نیز گفت: "دوستت دارم و دلم برایت تنگ شده." خواهرش رنا نیز گفت: "او خیلی احساساتی بود و نسبت به همهٔ ما مهربان بود."
تصویری از صدام حسین ساکن بغداد در سن نوزده سالگی.
جشن تولد صدام
صدام حسین در حال شنا کردن البته همراه با محافظ
صدام حسین در حال شلیک گلوله به سمت آسمان سی و یکم دسامبر سال 2000
صدام حسین در حال بازدید از مناطق مرزی به هنگام جنگ ایران و عراق.
صدام حسین رئیس جمهور سابق عراق و دو پسرش قصی (سمت راست) و ادی (سمت چپ). قصی و ادی در حمله نظامی آمریکا به عراق در سال 2003 کشته شدند.
هنگام دستگیری
تصویری از صدام حسین رئیس جمهور سابق عراق هنگام انتقال به دادگاه در اکتبر 2005.
بازگشایی مدارس بدون تصاویر صدام در هفدهم آوریل سال 2003،
یکی از خانه های محل مخفی شدن او
سرنگونی مجسمه صدام در مرکز شهر بغداد در تاریخ 9 آورین 2003.
صدام حسین رئیس جمهور اسبق عراق در حال ورود به دادگاه
از صدام حسین رئیس جمهور سابق عراق، پس از آنکه دستگیر شد
تصویری از محل نگهداری صدام حسین رئیس جمهور سابق عراق در دادگاه.
صدام حسین رئیس جمهور سابق عراق در دادگاه در حال دفاع از خود .
صدام حسین در دادگاه
پایان
یزدفردا
تاریخ : دوشنبه 11 دي 1385 - بعدازظهر 05:10
تاریخ : دوشنبه 11 دي 1385 - بعدازظهر 04:59
تاریخ : يكشنبه 10 دي 1385 - قبلازظهر 12:19
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
دوشنبه 23,دسامبر,2024